DUPLEX 1500–5500 RS5

Sokoldalú HVAC-egységek DUPLEX 1500–5500 RS5 

Egyedi gyártású kompakt légkezelő berendezések beltéri használatra. Innovatív keringési kialakításuk teljes szellőzést biztosít, egyidejű beltéri levegő keringtetéssel. Az egységeket olyan helyiségekhez tervezték, ahol a meleg levegős fűtés megfelelő vagy szükséges, például ahol a hagyományos fűtési rendszerek a belső tér miatt nem használhatók tervezési korlátok (helyiségek, ahol nem szabad fűtőtestet vagy radiátort telepíteni), vagy ahol lehetetlen lefedni a teljes hőveszteség térfogatát (korlátozott teljesítményű padlófűtés).

Az egységek előnyt jelentenek az alacsony energiafelhasználású épületek számára is, ahol a szobahőmérsékletű klímának gyorsan egyensúlyban kell lennie, például a napsütés hirtelen hőnyeresége miatt, amelyet a hagyományos fűtési rendszerek (elsősorban padlófűtési rendszerek) nem képesek elérni a szükséges sebességgel. Az egység cirkulációs levegője magas fűtési vagy hűtési kapacitást tud átadni, ami nyilvánvalóan megegyezik az egység légteljesítményével. Az egységek kompakt méretei csak minimális követelményeket támasztanak a gépházzal szemben. Az egységeket mindig a mennyezet alá szerelik, és a megtakarított helyet más célokra is felhasználhatják, beleértve a tárolást is. Átgondolt kialakításuk lehetővé teszi a nyomó oldali csonkok helyzetének megváltoztatását, a tápventilátor alatt (e2 + c2), a szervizkapcsoló helyzetét és a regiszterek csatlakozásait a befújt levegő hűtésére vagy fűtésére.

Akár 32 különböző konfiguráció áll rendelkezésre. Valamennyi DUPLEX RS5 egység megfelel a 2018 óta hatályos (EC) 1253/2104 (Ecodesign) bizottsági rendelet követelményeinek, és jellemző tulajdonságaik közé tartozik a magas hővisszanyerési hatékonyság és a ventilátorok alacsony teljesítményfelvétele. A DUPLEX RS5 egységek általában a kifinomult RD5 vezérlőrendszerrel rendelkeznek, amely lehetőséget kínál az internetre való csatlakozásra, valamint távoli diagnosztikai és vezérlési funkciókra.

 [PDF]    Műszaki katalógus DUPLEX 1500–5500 RS5

[ATREA] Tervező program

Előnyök

Nagyfokú helytakarékosság – akár 60%-os területcsökkenés; Könnyű telepítés, nincs másodlagos költség; Különféle saját gyártású hővisszanyerő magok 50–92%-os hatékonysággal ...

bővebben

Kiválasztó szoftverünk

Az ATREA Magyarország Kft. a tervezéssel foglalkozó szakemberek számára kompakt egységkiválasztó DUPLEX szoftvert kínál. A program jelenleg ingyenes terjesztésű ...

bővebben

Rendszerek

Esettanulmány az ATREA egységek többcélú épületben történő használatáról. Egyszerűen vigye az egérkurzort a többcélú épület fölé, és kattintson a kiválasztáshoz.