A vállalatról

A múlt

Ing. Petr Morávek, CSc.
      Ing. Petr Morávek, CSc.

Az ATREA 1990-ben kezdte meg működését magánvállalkozásként a Cseh Köztársaságban. Kezdetektől kihasználták az alapítónak az épületek mikroklímájával kapcsolatban szerzett sokéves tapasztalatát, és elkezdtek foglalkozni a hulladékhő visszanyerésével működtetett szellőzőegységek gyártásával. A vállalat alapítója számos tulajdonosi igazolással, szabadalommal és ipari tervezéssel rendelkezik ezen a szakterületen.

A jelen

 
 
 

A hővisszanyerés jelenségén alapuló gyártási program fokozatosan kezdett alakot ölteni. Az energiahordozók árának további növekedése miatt ez az irányvonal jó választásnak bizonyult, és az évek tapasztalata azt mutatja, hogy egyre nő az igény a kiváló minőségű termékek iránt. 1996-ban a vállalat felújított épületekbe költözött, így a gyártóterület több mint 4000 négyzetméterre növekedett.

A vállalat megszerezte az európai szabványoknak való megfelelőség igazolását, az ATREA s.r.o. termékei pedig hírnevet kezdtek teremteni a márkának az igényes Nyugat-Európában is. A gazdasági és földrajzi közelség hatására az ATREA főként a német piacra kezdett koncentrálni, ahol a jó partneri kapcsolatok és a kiváló minőségű termékek eredményeként igazán jó pozícióba került, majd folytatta a piaci megjelenést Hollandiában, Svájcban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Szlovéniában és más országokban is.

2011-ben az ATREA piacra lépett az új, PHI-igazolással rendelkező DUPLEX-S-Flexi koncepcióval, megcélozva vele a nagykereskedőket, így jelentősen növelve a piaci részesedését. A vállalat exporttevékenységét ezután a több európai piacra fókuszálta, és bevezető tárgyalásokat kezdett tengerentúli ügyfelekkel. Jelenleg egy új gyárépítési projekten dolgoznak, amelynek célja az ATREA termelési kapacitásának növelése.A vállalat központjai Irodai létesítmények
A vállalat központjai Irodai létesítmények
Gyártócsarnok Aerodinamikai laboratórium
Gyártócsarnok Aerodinamikai laboratórium