ATREA kft. www.atrea.hu

Tervező program Selection software

Az ATREA s. r. o. kínálatában szerepel egy szoftver a konyhai szellőztetési számítások elvégzéséhez. A program jelenleg ingyenes terjesztésű.

A szerte Európában tevékenykedő tervezőktől kapott nagyon pozitív visszajelzések jó lehetőséget nyújtanak az ATREA termékeinek bármely projektben történő felhasználásához.

Az összes specifikációra kiterjedő nagyon részletes számítás alapkövetelmény.
A szoftver ellenőrzi, hogy minden összetevő ki van-e választva, és hogy a kiválasztott rendszer működik-e. Ily módon elkerülheti az esetleges hibákat.

Az ATREA s. r. o. kínálatában szerepel egy szoftver a konyhai szellőztetési számítások elvégzéséhez. A program jelenleg ingyenes terjesztésű..

Aktuális változat
Verziószám 5.60
Kiadás dátuma 29.1.2020
A funkció korlátozásának lejárata 31.1.2021
Letöltés adg560.exe (EXE 8,9 MB)
Változat áttekintés readme_adg_en.txt

Licencmegállapodás

A „konyhai szellőzés” része egy licencmegállapodás licencmegállapodás. A progam beszerzésével, használatával vagy lemásolásával Ön elfogadja és megérti a megállapodás feltételeit, és azokat betartja.

A program általános leírása

A program bármilyen kategóriájú konyhai szellőzés számításaihoz és tervezéséhez készült (kivéve a lakóépületek konyháit).
A szellőzési számítás a (német) VDI 2052 SZ. SZABVÁNNYAL összhangban történik a telepített berendezések hő- és párafejlesztése alapján.
A program támogatja az ATREA konyhai párelszívók külön dokumentáció szerint történő strukturális tervezését is.
A program egy teljes körű jelentést készít, amely tartalmazza a műszaki adatokat, a fedélről készült rajzokat az összes tipikus csatlakozási ponttal, kapcsolási rajzzal és tételes árkalkulációval. A program támogatja a kiválasztott konyhai elszívófedelek DXF-formátumba történő exportálását az AutoCAD számára.

Kiválasztási folyamat

Selection softwareAz egységek kiválasztásának lépései:

 1. Aktív projekt
  Alapvető azonosító adatok megadása a tervezőről és az ügyfélről a projekt nevével együtt.

 2. Helyiségek
  Helyiségméret, konyhatípus kiválasztása. Minden konyhatípus esetében a szabványok alapján egyidejű hatástényező megadására kerül sor. Egy másik tényező a felhasználóval/mérnökkel történt megállapodás alapján választható ki.

 3. Készülékek
  A megfelelő elszívó kapacitás kialakításához a telepített készülékek pontos adatainak vizsgálata szükséges. A program egy adatbázist biztosít, amelyben bizonyos gyártók meghatározott termékei és általános kategóriák egyaránt megtalálhatók.

  Meg kell határozni, hogy van-e a konyhai elszívó által közvetlenül kiszolgált berendezés, vagy hogy az az elszívón kívül van-e telepítve, ami azt jelenti, hogy a levegőt a konyhatérből kell elszívni. Önálló berendezések esetében a falhoz viszonyított elhelyezés fontos a redukciós pozíciótényező meghatározásához.

 4. Konyhai fedelek
 5. Programkimenet
  A programhoz nyomtatómodul is tartozik, amely lehetővé teszi:

© ATREA s. r. o. 1998-2021